Cobots


Robotic

Een Collaboratieve Robot, vaak afgekort tot Cobot, is een nieuwe industriële toepassing van een robot (arm). Hierbij staat centraal het veilig, snel en gebruiksvriendelijk samenwerken tussen mens en robot. Hierbij moet je denken aan een te verplaatsen gewicht van circa 175 gram tot maximaal zo'n 10 kg.

Door dit "lage"gewicht zijn Cobots "force-limited" dat wil zeggen dat ze door minimale tegendruk direct stoppen en dus niet achter een hekwerk of andere afscherming dienen te werken. Je kunt een Cobot stoppen door deze gewoon tegen te houden met bijvoorbeeld je hand.

Een kenmerk van een Cobot is dat deze zéér simpel te programmeren is. Hiermee is de noodzaak van dure speciaal opgeleide engineers verleden tijd. Uw eigen medewerkers kunnen dit gewoon zelf doen.

Voorheen werden Robots vaak ingezet bij grote serieproductie en repeterende werkzaamheden. Een Cobot kan juist, door de eenvoud, flexibel ingezet voor kleine series of zelfs enkele stuks. De Cobot neemt ook niet alle werkzaamheden van uw medewerker over maar de kracht zit hem juist in het samenwerken. Hiermee wordt het werk aangenamer voor de medewerker en neemt de productiviteit toe.

Wij zijn dealer van KINOVA Industriële Cobots. Deze Cobots zijn in eerste instantie ontwikkeld voor research- en medische doeleinden waarbij de arm daadwerkelijk ingezet werd om het gemis van een echte arm bij mensen te compenseren. Hiervoor zijn de armen uiterst gebruiksvriendelijk, ultralicht, flexibel en verplaatsbaar ontworpen.

Graag maken we vrijblijvend een afspraak met U om te kijken wat onze Cobots voor uw bedrijfsvoering kunnen betekenen.

Vrijblijvend een afspraak om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen? Contact