Robottechnologie: doe er uw voordeel mee

Nieuws
Robottechnologie: doe er uw voordeel mee

Misschien bent u al enkele jaren actief in de logistieke wereld. Misschien bent u diegene die verantwoordelijk is voor de output van de productie. Al jaren neemt de druk op u en uw medewerkers toe. Ook de werving van nieuwe geschikte medewerkers is moeilijk en bijna onmogelijk. Maar u heeft geen keus – het bedrijf heeft groeiplannen en hele serieuze ook.  

De combinatie van werknemersdruk en schaarste aan nieuwe bekwame medewerkers met de groei van uw bedrijf wordt langzaamaan een serieus probleem. U heeft natuurlijk geleerd dat u niet in problemen moet denken maar in oplossingen. Tijdens uw zomervakantie is dat echter makkelijker gezegd dan gedaan. Met zeeën van tijd om na te denken wordt dit vraagstuk een echte breinbreker. Misschien ligt er wel een burn-out op de loer! 

Natuurlijk laat u het niet zo ver komen. Dankzij uw doortastende karakter blijft u zoeken naar een adequate oplossing. Wat zou het fijn zijn als de technologie u verder kon helpen! 

De technologische oplossing 

Gelukkig laat de techniek u niet in de steek. Momenteel is de oplossing voor uw uitdaging volop in ontwikkeling: AGV’s (Automated Guided Vehicle), oftewel zelfrijdende voertuigen. Zij nemen uw operators kostbare tijd uit handen door tijdrovende of juist basale werkzaamheden. 

Inmiddels zijn er veel oplossingen op de markt. Zo zijn er grote plateaus die pallets en goederen vervoeren, kleinere robots die doosjes en onderdelen vervoeren, zelfrijdende heftrucks en zelfs pallettrucks die volledig autonoom en flexibel pallets van A naar B brengen. 

Maar AGV’s bestaan toch al lang? 

“Wacht eens even”, zult u misschien denken, “deze techniek is toch niet nieuw?” Klopt, maar hoewel het AGV-principe al jaren bestaat zijn de flexibiliteit en toepassingsmogelijkheden de laatste jaren pas in een stroomversnelling geraakt.  

Voorheen diende u eerst een hele infrastructuur aan te leggen: denk bijvoorbeeld aan inductieve lijnen of magneten in de vloer, of reflectoren langs de wanden. De meeste van deze AGV’s waren groot en log en vereisten dat u de nodige programmeerkennis had. 

AGV’s met wifi 

De nieuwste AGV’s worden op basis van wifi ingezet en vinden hun weg door de contouren van het gebouw of de verschillen van de vloer. Géén infrastructuur dus! Toch is de veiligheid en nauwkeurigheid enorm hoog. Daarnaast behoort programmeren of de uitdrukkelijke kennis daarvan tot het verleden. Veel van deze nieuwe robots zijn door iedereen met een basiskennis van computers te sturen middels eenvoudige en flexibele software. 

Een mooi bijkomend voordeel is dat hierdoor ook de betaalbaarheid en dus ook de terugverdientijd behoorlijk is toegenomen. U heeft immers géén dure software engineer en dito infrastructuur nodig. 

Dus neem gerust eens contact met Spider Robotics. Wie weet zijn AGV’s ook wel het antwoord voor uw uitdaging.  

Tags: robottechnologie, agv, mens & machine