Actueel

Nieuws
Leasen – investeren zonder uw liquide middelen
23-10-2019

Leasen – investeren zonder uw liquide middelen

Het aanschaffen van interne transportmiddelen is een waardevolle investering. Soms zijn er echter de liquide middelen niet voorhanden om deze investering te maken, terwijl u wel de waarde ervan in ziet. Daar heeft Spider Robotics een oplossing voor: leasen!   Hoe werkt leasing?  Leasing is een financieringsvorm waarbij het aanschafbedrag van equipment – zoals zelfrijdende pallettrucks en verpakkingsmachines – door leasemaatschappij Activum Finance aan ons als leverancier wordt betaald. U betaalt de leasemaatschappij terug in vaste maandelijkse termijnen volgens het ‘pay as you earn’-principe: u lost de financiering af terwijl het bedrijfsmiddel al zijn waarde genereert.   Het leasebedrag wordt bepaald door de aanschafwaarde van het bedrijfsmiddel, het rentepercentage en de looptijd. Door een aanbetaling te doen kan het leasebedrag verlaagd worden. Na betaling van de laatste leasetermijn heeft u de keuze de stellingen over te nemen, in te leveren of de huur/lease voort te zetten.  Voordelen van leasing  Tot 100% financiering  Geen bezwaarde activa behalve het gefinancierde bedrijfsmiddel  Liquiditeiten blijven beschikbaar  Maandlasten staan vast  Maandlasten zijn te verlagen met aanbetaling  Korter beslissingstraject dan bij reguliere bankkredieten  Wanneer kunt u leasen?  Uw onderneming bestaat langer dan twee jaar  Het bedrijf is financieel solide en u bent bereid cijfers te overleggen  U heeft als ondernemer geen BKR-codering  Uw credit check is positief  U hebt interesse – wat nu?  Leasen is mogelijk voor investeringen vanaf € 10.000. U bent verplicht het leaseobject voldoende te verzekeren. Ook zijn recente bedrijfsgegevens nodig voor de kredietacceptatie. Wanneer u hiermee akkoord gaat kunt u direct een offerte aanvragen! Neem daarvoor contact op met Spider Robotics. U zult dan ook de exacte voorwaarden ontvangen. Benieuwd wat uw maandbedrag kan worden? Vul dan de Lease Calculator in!  
Nieuws
Extreem snel pallets verpakken dankzij de Dino Stretch Hood
10-09-2019

Extreem snel pallets verpakken dankzij de Dino Stretch Hood

Wanneer je aan dinosaurussen denkt, denk je vaak aan logge en trage beesten. De Dino waar wij het vandaag over gaan hebben is log noch traag. De Dino Stretch Hood is de laatste evolutie: wendbaar en zeer snel.   Palletverpakking opnieuw uitgevonden  De Dino Stretch Hood bestaat uit vier modules die onderling samenwerken om andere palletverpakkingstechnieken en rekhoesmachines te doen verbleken.   De palletbaan is geschikt voor alle bekende palletmaten en is daarnaast eenvoudig aan te passen voor afwijkende maten. Pallets worden maximaal ondersteund. Ook zorgt de palletbaan ervoor dat er geen palletlift meer nodig is om folie onder een pallet aan te brengen.  Het folietransport, aangedreven door de folie-unit, vormt een volledig gesloten (en daardoor hygiënisch) transportsysteem dat folie van 40 tot 150 microns dikte kan verwerken. Folie wordt 100% dicht geseald door de folie-unit, die vanaf grondniveau snel te verwisselen is.   De grote ster van de Dino is de stretch unit, die dankzij x-y bewegingen flexibel én compact is. De stretch unit wordt aangedreven door een lichte motor en een contragewicht, wat zorgt voor een energievriendelijke machine die eenvoudig te onderhouden is.   Voordelen van Dino Stretch Hood  De Dino Stretch Hood onderscheidt zich van de concurrentie (met name wikkelaars en krimphoezen) dankzij de volgende eigenschappen:  Gegarandeerd stof- en waterdicht verpakken;  Meer dan 120 pallets per uur;  20% voordeliger in aanschaf dan andere rekhoesmachines;  Minimaal 27% energiezuiniger;  Compact: slechts 12,5 m2 vloerruimte;  Extra stabiliteit dankzij verticale spanning.  Interesse in een Dino? Laat via onze website uw gegevens achter en ontvang binnen drie dagen een vrijblijvende offerte. Dankzij allerlei extra modules is iedere Dino zodanig aan te passen dat hij ook op uw werkvloer onderscheid gaat maken. Uw product testen met de Dino Stretch Hood behoort daarom ook tot de mogelijkheden. 
Nieuws
Cobots: robotisering in een nieuw jasje!
08-08-2019

Cobots: robotisering in een nieuw jasje!

Het is inmiddels decennia geleden dat de eerste robots geïntroduceerd werden in de industrie. We hebben het dan vaak over kolossale apparaten die uit veiligheidsoverwegingen achter een groot hek geplaatst werden. Vaak werden deze robots (en worden ze nog steeds) ingezet voor repetitief, tijdrovend en zwaar werk. De tijd heeft echter niet stilgestaan!    Maak kennis met de Cobot  Door de jaren heen zijn er steeds meer varianten op de markt gekomen. Door de flexibilisering  van de industrie ontstond de behoefte aan kleine, lichtere en flexibelere varianten. Het resultaat van veel onderzoek en ontwikkelingen is de Cobot: een lichte robotarm die eenvoudig in te zetten is voor repetitief werk maar juist ook voor snel wisselende werkzaamheden.   Vroeger had je daar bovendien een heleboel specifieke programmeer-kennis voor nodig. De Cobot is echter eenvoudig te programmeren en is voorzien van een veilige noodstop. Daardoor is de inzetbaarheid heel breed en flexibel en is de veiligheid heel hoog. Zodoende hoeft deze Robot niet achter een hek te staan maar kan hij gewoon naast u of uw collega werken. Hij kan helaas nog geen praatje maken, maar hij neemt graag de minder leuke werkzaamheden op zich.    De samenwerkende robot  Vaak is de eerste reactie op de werkvloer dat men vreest voor hun baan wanneer ze ineens omringd worden door robots. Niets is minder waar. Het woord ‘cobot’ is een samenvoeging van ‘collaboratie’ (samenwerking) en ‘robot’. Juist die samenwerking zorgt voor een opwaardering en verdieping van banen, evenals het eenvoudiger kunnen behouden van werkzaamheden die anders wellicht uitbesteed dienen te worden.  Op dit moment is de industrie druk met het ontwikkelen van visie: de ‘ogen’ van de Cobot. Hierdoor kan een Cobot proactief producten herkennen en reageren op veranderingen. De technologie staat niet stil. Er worden flinke stappen gezet zodat ook uw bedrijf nu of in de nabije toekomst efficiënt met een Cobot aan de slag kan. Uiteindelijk en dat gaat sneller dan u misschien denkt, zullen ze niet meer weg te denken zijn uit de maatschappij!
Nieuws
Robottechnologie: doe er uw voordeel mee
25-07-2019

Robottechnologie: doe er uw voordeel mee

Misschien bent u al enkele jaren actief in de logistieke wereld. Misschien bent u diegene die verantwoordelijk is voor de output van de productie. Al jaren neemt de druk op u en uw medewerkers toe. Ook de werving van nieuwe geschikte medewerkers is moeilijk en bijna onmogelijk. Maar u heeft geen keus – het bedrijf heeft groeiplannen en hele serieuze ook.   De combinatie van werknemersdruk en schaarste aan nieuwe bekwame medewerkers met de groei van uw bedrijf wordt langzaamaan een serieus probleem. U heeft natuurlijk geleerd dat u niet in problemen moet denken maar in oplossingen. Tijdens uw zomervakantie is dat echter makkelijker gezegd dan gedaan. Met zeeën van tijd om na te denken wordt dit vraagstuk een echte breinbreker. Misschien ligt er wel een burn-out op de loer!  Natuurlijk laat u het niet zo ver komen. Dankzij uw doortastende karakter blijft u zoeken naar een adequate oplossing. Wat zou het fijn zijn als de technologie u verder kon helpen!  De technologische oplossing  Gelukkig laat de techniek u niet in de steek. Momenteel is de oplossing voor uw uitdaging volop in ontwikkeling: AGV’s (Automated Guided Vehicle), oftewel zelfrijdende voertuigen. Zij nemen uw operators kostbare tijd uit handen door tijdrovende of juist basale werkzaamheden.  Inmiddels zijn er veel oplossingen op de markt. Zo zijn er grote plateaus die pallets en goederen vervoeren, kleinere robots die doosjes en onderdelen vervoeren, zelfrijdende heftrucks en zelfs pallettrucks die volledig autonoom en flexibel pallets van A naar B brengen.  Maar AGV’s bestaan toch al lang?  “Wacht eens even”, zult u misschien denken, “deze techniek is toch niet nieuw?” Klopt, maar hoewel het AGV-principe al jaren bestaat zijn de flexibiliteit en toepassingsmogelijkheden de laatste jaren pas in een stroomversnelling geraakt.   Voorheen diende u eerst een hele infrastructuur aan te leggen: denk bijvoorbeeld aan inductieve lijnen of magneten in de vloer, of reflectoren langs de wanden. De meeste van deze AGV’s waren groot en log en vereisten dat u de nodige programmeerkennis had.  AGV’s met wifi  De nieuwste AGV’s worden op basis van wifi ingezet en vinden hun weg door de contouren van het gebouw of de verschillen van de vloer. Géén infrastructuur dus! Toch is de veiligheid en nauwkeurigheid enorm hoog. Daarnaast behoort programmeren of de uitdrukkelijke kennis daarvan tot het verleden. Veel van deze nieuwe robots zijn door iedereen met een basiskennis van computers te sturen middels eenvoudige en flexibele software.  Een mooi bijkomend voordeel is dat hierdoor ook de betaalbaarheid en dus ook de terugverdientijd behoorlijk is toegenomen. U heeft immers géén dure software engineer en dito infrastructuur nodig.  Dus neem gerust eens contact met Spider Robotics. Wie weet zijn AGV’s ook wel het antwoord voor uw uitdaging.  
Nieuws
Een Nipper wordt niet moe
21-05-2019

Een Nipper wordt niet moe

Huijbregts Groep uit Helmond behoort tot de absolute wereldtop op het gebied van blending: het mengen van poedergrondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie. Sinds begin dit jaar rijdt de onbemande Nipper rond op de werkvloer, een nieuwe stap in innovatie en automatisering. Innovatiemanager Erik van den Nieuwelaar vertelt over de toegevoegde waarde van de Nipper voor Huijbregts Groep. Van automatisering naar robotisering  Huibregts Groep hecht waarde aan vooruitgang. “We zijn in 2015 zijn we onze logistiek gaan automatiseren”, aldus Van den Nieuwelaar. “Wij willen onze processen blijven ontwikkelen, omdat we veel waarde hechten aan innovatie en automatisering. In eerste instantie werkten we met geautomatiseerde heftrucks, totdat we met Freek Reijnen van Spider Robotics in contact kwamen. Toen zagen we in dat het beter kon.” Samen doorontwikkelen  Er werd een test gestart met een Nipper. “Die moest aan een paar eisen voldoen”, legt Van den Nieuwelaar uit. “Er vinden veel palletbewegingen plaats op ons terrein. De Nipper moest dus enorm mobiel en flexibel zijn. Ook moest hij om kunnen gaan met de indeling van ons pand.”     De Nipper maakt gebruik van contouren en referentiepunten om zich voort te bewegen. In de lange gangen van Huijbregts was dat aanvankelijk problematisch, maar samen vonden ze een oplossing. “Onze researchafdeling heeft samen met Spider Robotics de Nipper door kunnen ontwikkelen. We vonden de oplossing voor ons vraagstuk, en daar was Spider Robotics op hun beurt ook weer mee geholpen. Voor hun was dit nog onbekend terrein.”  Geen mensen meer nodig  De Nipper past precies in het plaatje voor Huijbregts, aldus Van den Nieuwelaar: “onze technische afdeling heeft de mogelijkheid om zelf aanpassingen te verrichten onder de motorkap die inspelen om onze wensen en eisen. Zo kunnen wij zelf de Nipper blijven door ontwikkelen. Hij werkt ontzettend efficiënt. Het is merkbaar in de productie wanneer de Nipper een dagje in reparatie is voor nieuwe software.”  De Nipper is klein en wendbaar, is makkelijk te demonteren, gaat ’s avonds door indien nodig, en heeft een thuisstation dat eenvoudig te verplaatsen is. Een Nipper kan hetzelfde trucje blijven doen zonder dat de output lager wordt. “Dit is een nieuwe stap in de robotisering”, concludeert Van den Nieuwelaar. “Bovendien wordt hij niet moe of ziek!” 
Nieuws
Maak gebruik van de real-life Nipper test
15-05-2019

Maak gebruik van de real-life Nipper test

De Nipper real-life testen? Het kan!  Regelmatig ontvangen wij namelijk vragen over onze Nipper, een zelfrijdende palletrobot. Past zo’n robot wel in ons bedrijf? Is het veilig voor onze medewerkers? Is mijn vloer geschikt? Dien ik speciale aanpassingen te verrichten?   Natuurlijk staan wij u graag te woord om al deze vragen te beantwoorden. Maar zoals het spreekwoord luidt; ‘eerst zien dan geloven’, lijkt het in real-life testen van de Nipper AGV (Automated Guided Vehicle) ons de beste oplossing.   De Nipper testen op locatie  Om op uw mogelijke vragen antwoord te kunnen geven, verzorgen wij een test bij u op uw bedrijfslocatie. Op deze manier maakt u in uw eigen omgeving kennis met de robot. Naast dat u de Nipper bezig ziet in uw eigen omgeving, kunnen ook uw medewerkers een eerste kennismaking ondergaan. De Nipper aanschaffen  En wist u dat wanneer u de Nipper na afloop van de test daadwerkelijk aanschaft, u het testbedrag binnen 60 dagen retour ontvangt?  Neem contact op  Interesse gewekt? Schroom dan niet om contact op te nemen. Vraag naar de spelregels, zodat wij een passende test voor u kunnen samenstellen.  
Nieuws
Een robot pallettruck iets voor u?
21-03-2019

Een robot pallettruck iets voor u?

Er vinden veel ontwikkelingen plaats in de logistieke sector, waaronder de opkomst van de welbekende robot pallettrucks. Naast dat deze pallettrucks zorgen voor een gestructureerde en efficiënte werkwijze, brengen ze ook een stukje veiligheid op de werkvloer. Vaak wordt er gedacht dat een robot pallettruck ingewikkeld is om te integreren en duur is qua aanschaf, maar niets is minder waar! Graag nemen wij u mee in de positieve aspecten van een pallettruck.   Harde cijfers Wist u bijvoorbeeld dat productiemedewerkers tot maar liefst 40% van hun beschikbare tijd besteden aan het uitvoeren van logistieke handelingen? Dit is natuurlijk een schrikbarend hoog percentage. Echter, de pallettruck biedt hiervoor dé ultieme oplossing. Een intelligente pallettruck kan namelijk prima dit soort logistieke handelingen overnemen. Naast dat de robot gestuurde pallettruck het werk kan overnemen, zijn er ook een hoop andere voordelen te behalen.    Nipper Intelligent Pallettruck Om deze oplossing intern te integreren laten we u graag kennis maken met onze Nipper Intelligent Pallettruck, een compacte AGV (Automated Guided Vehicle) voor onbemand intern pallet transport. De Nipper verhoogd veiligheid, bespaart arbeidskosten en voorkomt schades en ongevallen. Hij kan probleemloos pallets (tot 1000kg) liften en is hierdoor breed inzetbaar. Na installatie en training is het mogelijk om de Nipper geheel zelfstandig te programmeren.   De voordelen van Nipper De Nipper Intelligent Pallettruck: - Voldoet aan de strengste veiligheidseisen - Is veilig werkzaam in bemande ruimtes - Verhoogt de output - Is eenvoudig te installeren (dankzij de gebruiksvriendelijke software) - Tilt efficiënt werken naar een hoger niveau   Eerst zien dan geloven? Natuurlijk begrijpen we dat u deze wondertool eerst aan het werk wilt zien. Daarom komen wij graag (geheel vrijblijvend) bij u langs om samen vast te stellen wat de mogelijkheden zijn binnen uw organisatie. Het is hierbij zélfs mogelijk om gebruik te maken van een test op locatie. Waardoor u intern zelf de gemakken van de Nipper pallettruck kunt ervaren. Vraag naar de voorwaarden voor deze test op locatie!   Vraag een besparingscheck aan via info@spiderrobotics.nl     Bent u toch nog op zoek naar meer informatie? Stel uw vraag dan gerust via info@spiderrobotics.nl / +31 6 53 79 28 39.
Nieuws
Nipper AGV
06-02-2019

Nipper AGV

Op dit moment zijn we de trotse Benelux dealer van de Nipper. Een Automated Guided Vehicle (AGV) gebaseerd op wifi-technologie. Deze AGV is speciaal ontwikkeld om, volledig automatisch en zelfstandig (Euro)pallets tot maximaal 1000 kg te verplaatsen. Daarbij draait hij om zijn eigen as en is de maximum snelheid 3,6 km/h. Veiligheid staat uiteraard voorop en daarom is de Nipper uitgerust met een laserscanner met rondom geïntegreerde veiligheidszones. Aangezien efficiëntie belangrijk is heeft de Nipper slechts aan een laadtijd van 30 minuten voldoende om 4 tot 6 uur volcontinue te kunnen werken. De geavanceerde ANT software stuurt en navigeert de Nipper door zijn werkomgeving en voert opdrachten uit. Deze centrale systeemsoftware zorgt voor beheer en intelligente en efficiënte toewijzing van transportopdrachten aan de Nipper en de verkeerscontrole, zonder tussenkomst van gebruikers. De Nipper gebruikt zijn werkomgeving als positionering en heeft geen dus geen kostbare infrastructuur nodig. Het gebruik van ANT software maakt het gebruik van meerdere Nippers mogelijk welke via het besturingssysteem communiceren.